Searching...
Tuesday, July 12, 2016
6:43 AM 0

Selepas 3 Tahun DIFITNAH Tanpa Bukti Kukuh, Wanita Ini Akhirnya Tampil Mendedahkan Cerita Sebenar

Masih ingat wajah wanita ini yang disaman suami kerana lahirkan anak hodoh pada tahun 2012? Selepas 3 tahun DIFITNAH tanpa bukti kukuh, wanita ini akhirnya tampil mendedahkan cerita sebenar. Tak sangka rupanya selama ini dia sembunyikan 'BENDA TU' hingga...Masyallah!


Gambar potrait pasangan yang tampan dan cantik bersama dengan tiga orang anak mereka ini pernah viral di media sosial.

Model kelahiran Taiwan, Heidi Yeh, yang mempunyai portfolio kerja yang mengagumkan dengan pelbagai jenama serta pernah tampil dalam video muzik berkata, dia kini terpaksa bekerja lebih keras kerana kehidupannya selama 3 tahun ini bagaikan neraka.

Dalam sidang akhbar di Taipei, Rabu, Yeh dengan sedih memberitahu media bahawa sejak gambar potrait itu menjadi viral, dia kurang mendapat tawaran pekerjaan di Taiwan dan di luar negara.

Katanya, dia telah diberikan kontrak oleh sebuah agensi model serta agensi iklan J. Walter Thompson (JWT) untuk rakaman gambar bagi sebuah klinik kosmetik. Menurut kontrak tersebut, imejnya akan digunakan dalam media cetak, dakwanya.

Tidak lama selepas itu, sebuah klinik kosmetik yang lain mula menggunakan gambar berkenaan dalam iklan kempen online dan gambar itu serta merta menjadi viral di seluruh dunia.

Sumber: viralberita


Kisah palsu kononnya seorang lelaki memfailkan saman terhadap isterinya kerana anak-anak mereka terlalu hodoh diterbitkan oleh akhbar Heilongjiang telah menarik perhatian media antarabangsa untuk menyiarkan kisah palsu itu. Sejak dari itu, ia menjadi bahan ejekan di media sosial.

Akibatnya, kehidupan normal Yeh bertukar menjadi mimpi ngeri. Yeh juga mengatakan dia yang sebelum ini berpotensi meraih pendapatan sebanyak 4 juta NTD dalam bidang itu kini terpaksa melupakannya kerana agensi bakat mula memulaunya. Yang lebih menyakitkan, dia dituduh menipu untuk berkahwin serta didakwa telah melakukan pembedahan plastik.

Yeh kini mahu memfailkan saman terhadap JWT sebanyak 5 juta NTD sebagai pampasan kerana menyebabkan perkara itu terjadi.

Simple Beauty, klinik kosmetik terbabit tampil mempertahankan diri dengan menyatakan bahawa mereka telah menggunakan prosedur yang betul bagi mendapatkan hak untuk gambar tersebut dari JWT. Masalah yang timbul adalah masalah diantara Yeh dan JWT dan mereka tidak terlibat dalam masalah itu.

Bagaimanapun, JWT yang merujuk pada satu klausa dalam kontrak yang ditandatangani oleh Yeh itu menyatakan bahawa JWT berhak sepenuhnya ke atas gambar tersebut dengan pemahaman bahawa gambar itu boleh diubahsuai.

Dalam kenyataan itu juga, JWT melalui badan peguam lantikan mereka akan membatalkan saman itu atas sebab tuduhan yang dilemparkan oleh Yeh itu tidak benar dan boleh menjejaskan imej syarikat JWT.

0 comments:

Post a Comment